5000 metrin tavoite mielessä

Neljä viikkoa takana ja kehitys on ollut itselle positiivista. Alun 45 sekunnin juoksupyrähdyksistä lopulliseen 10 minuutin yhtäjaksoiseen juoksuun. Täytyy sanoa, että uskomatonta. Lähinnä siksi että en alussa tiennyt olevanin niin huonossa juoksukunnossa ja siksi että nyt oikeasti pystyn juoksemaan tuon 10 minuuttia putkeen. Ja varmaan enemmänkin.

Tavoite kirkastuu

Viimeinen 10 minuutin juoksu oli aika surkea veto. Jalat vain eivät pelanneet ja fiilis oli huono. Jotain jäi hampaankoloon. Lenkin päätyttyä olin kuitenkin varma, että viistonnia on seuraava tavoita. Kuulostaa aika uskomattomalta se, että minä juoksisin jossakin vaiheessa 5000 metriä yhteen vetoon.

Harjoittelu tuolle matkalle on jo aloitettu. Ensimmäinen sessio oli minuutti juoksua ja kaksi minuuttia löysäilyä kymmenen kertaa toistettuna. Harjoittelu meni yhtä huonosti kuin tuo 10 minuutin veto. Paukut loppuivat kesken. Kunto olisi riittänyt mutta jalat eivät vieneet eikä koko juoksu oikeastaan rullannut. Lisäksi loppumatkasta selkä alkoi oikutella joten kaksi viimeistä juoksua olivat enemmänkin sisulla juostu.

Mikä juoksussa meni pieleen

Nyt jälkikäteen ajateltuna oma valmistautuminen tuohon harjoitteluun oli todella huono. Ei riittävästi nestettä ja suurin osa siitä vähästä nesteestä kahvia. Ehkä tässä pitää ruveta miettimään jo välineurheilun puolelle menoa ja hankkia juomavyö. Ja jossain määrin varmaan pitää tuo ruokapuolikin miettiä tarkemmin. Lähinnä varmaan että missä kohti ennen/jälkeen lenkin syö. Ja miten paljon.

Pitää tässä nyt tulevien harjoitusten osalta pikkasen tarkkailla omaa oloa ja nautittua nestemäärää. Varusteurheilun puolelle joka tapauksessa pitää siirtyä. Väliasua, juoksupipoa ja hanskoja sekä mahdollisesti jonkin sortin takki. Sykemittarinkin varmaan joutuu käyttöön ottamaan jotta saa tahditettua nopeutta paremmin. Nyt alkuun saa mennä tuo vaimon Polar yhteiskäytössä. Ja ne kengät…